Peste 400 de oameni, din Onești și din localitățile învecinate, au depus, CV-uri pentru a fi angajate la RAFO, după ce rafinăria oneșteană a fost cumpărată de omul de afaceri Gruia Stoica și a început să facă încadrări de personal.

Numărul mare de solicitări este peste așteptările reprezentanților societății, care au făcut deja până aproximativ 100 de angajări.

“Cunosc mulți foști colegi care și-au depus CV-ul în speranța că vor fi angajați. Oamenii sunt disperați, vor să muncească, sunt dispuși să facă naveta pentru un salariu decent. Sunt și oameni care lucrează <afară> dar care s-au săturat să trăiască printre străini și vor să revină acasă”, ne-a spus un fost angajat al RAFO, care și-a depus la rândul său CV-ul și așteaptă să fie contactat de reprezentanții rafinăriei.

În vara acestui an, mai precis în iulie, compania Roserv Oil, parte a grupului feroviar Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a achiziţionat cu 6 milioane de dolari plus TVA platforma industrială a rafinăriei RAFO Oneşti, în cadrul unei licitaţii coordonată de CITR, principalul jucător al pieţei de insolvenţă din România.

Activitatea Roserv Oil, societate nou-înfiinţată în cadrul Grampet, se concentrază pe segmentul de terminale logistice atât pe partea de containere, cât şi pe depozite pentru produse petroliere.

În prima fază a proiectului, platforma ar putea genera peste 200 de locuri de muncă, iar pe termen lung cel puţin 600 de locuri de muncă (detalii AICI). (foto: imagine ilustrativă)