În perioada 13-15 octombrie a.c., în județul Bacău, polițiștii au desfășurat o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză în care au aplicat un număr de 391de sancțiuni contravenționale.

În trei zile de acţiune, poliţiştii au depistat pe Drumul Național 2G (n.r. – care leagă Bacăul de Comănești, trecând prin Moinești), 391 de conducători auto care au încălcat prevederile rutiere, dintre care 292 au depăşit viteza regulamentară.

Ca măsură complementară, au fost reținute în vederea suspendării 62 de permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare, constatându-se totodată o infracțiune prevăzută și pedepsită de articolul numărul 335 din Codul Penal.

Având în vedere că depăşirea limitelor legale de viteză constituie una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere produse pe drumurile publice, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău desfăşoară permanent activităţi pentru creşterea siguranţei traficului rutier.

Exemple:

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat de 32 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2-E 85, în interiorul localităţii Filipeşti cu viteza de 130 km/h.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat de 37 ani, din judeţul Ialomiţa, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2-E 85, în interiorul localităţii Cleja cu viteza de 140 km/h.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău