Polițiștii băcăuani au desfășurat activități suplimentare pentru creşterea gradului de siguranță pe drumurile publice din judeţ.

În data de 05 septembrie a.c., polițiștii din județul Bacău au acționat suplimentar față de dispozitivul curent pentru monitorizarea traficului şi creşterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

Polițiștii au efectuat controale în trafic, pe raza întregului judeţ, vizând depistarea şi sancţionarea abaterilor frecvent generatoare de accidente rutiere. Astfel, polițiști rutieri şi de ordine publică au acţionat pe raza judeţului, pentru prevenirea pietonilor, bicicliştilor, căruţaşilor şi combaterea abaterilor comise de aceştia, prevenirea şi combaterea încălcărilor de la regulile de circulaţie a conducătorilor auto, precum şi verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

În urma activităților de depistare şi tragere la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei, polițiștii au constatat peste 130 de abateri la regimul rutier şi au aplicat 39 sancţiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 49.745 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reţinut 23 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi 3 certificate de înmatriculare.

Exemple semnificative:

La data de 05 septembrie a.c., în jurul orei 17.30, pe drumul comunal din Ştefan cel Mare, poliţiştii au depistat în trafic un tânăr de 17 ani, din localitate, în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată. Din verificări a rezultat că tânărul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiştii au întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis a unui vehicul neînmatriculat.

Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat pe strada Mihai Viteazu din Buhuşi un bărbat care conducea un autovehicul sub influenţa alcoolului. Acesta a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, iar ca măsură complementară i-au reţinut bărbatului permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Reamintim că, zilnic, polițiștii acționează pentru monitorizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație.

Sursa: IPJ Bacău