Ca în fiecare an, în toate orașele din țară primăvara dă startul lucrărilor de ecologizare și igienizare a domeniului public. Oneștiul nu face excepție, angajații SC Domeniul Public și Privat SA (DPP) fiind foarte activi în aceste zile.

“Angajaţii SC DPP SA Oneşti profită în aceste zile de vremea prielnică pentru a parcurge activităţile prevăzute în cadrul proiectelor <Luna Curăţeniei> şi <Luna plantării>. În aceste zile se realizează acțiuni de ecologizare și igienizare a domeniului public, întreținerea spațiilor verzi, repararea mobilierului stradal, întreținerea drumurilor și a trotuarelor, informarea și conștientizarea cetățenilor cu scopul de a proteja mediul înconjurător.
Se acţionează atât pentru strângerea materialului antiderapant, frezarea şi plombarea gropilor apărute în urma sezonului rece, cât şi pentru refacerea marcajelor rutiere.

Angajaţii Secţiei Zone Verzi au plantat un număr de 18000 buc. bulbi lalele (albe, roşii, galbene, mov) în sensurile giratorii şi scuarurile din municipiu, precum şi în Parcul Municipal, au plantat 140 puieţi de stejar şi urmează să se planteze gard viu de amorfa şi spirea. Se toaletează şi văruiesc arborii de aliniament de pe arterele principale şi parcurile din municipiu, se execută lucrări de întreţinere la trandafiri (tăiat şi săpat) şi nu în ultimul rând vor igieniza lacul artificial din Parcul Municipal.

Reamintesc cetăţenilor municipiului Oneşti că se pot implica în aceste campanii fie prin transmiterea de sugestii sau solicitări, fie participând în mod efectiv la acţiunile planificate, deoarece cu cât participăm mai mulţi, cu atât oraşul nostru va arăta mai frumos”, se arată într-o postare pe facebook a primarului oneștean Nicolae Gnatiuc.

Activitatea de ecologizare și igienizare a domeniului public se va relua după sărbătorile de Paște, când sunt anunțate și începerea asfaltărilor.