Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile își păstrează și în acest an statutul de referință în ceea ce privește prezența la televiziune. Competiția va beneficia de 10 ore de transmisiuni în direct la TV și promovare radio la nivel national prin intermediul Europa FM.

Ne pregătim să intrăm în luna iunie, cea care, în weekendul 21-22, programează Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile. Întrecerea a ajuns la ediția cu numărul 9 și contează ca etapa a treia în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național Rally 2 Dunlop și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice, competiții organizate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Totodată, întrecerea are statut de competiție internațională FIA.

După ce au anunțat noutățile de ordin sportiv ale ediției din acest an, organizatorii competiției anunță că și în acest an, așa cum au obișnuit din 2011 încoace, au acordat o importanță deosebită mediatizării evenimentului. ”Am gândit raliul astfel încât să beneficieze de o expunere cât mai bună la televiziune. Și, alături de posturile care ne sunt aproape de ani de zile și vom avea, cumulat, pe trei posture, 10 ore de transmisiuni in direct”, a precizat Adrian Răspopa, organizatorul competiției.

Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile continuă parteneriatul cu TVR, care a început încă de la prima ediție. În prima zi TVR Iași va transmite proba Vermești, iar apoi, Superspeciala de la Onești urmează să fie difuzată simultan de Telekom Sport și TVR. Producția a fost încredințată Casei de Producție Studio Video Art condusă de cunoscutul Ticu Alexe. ”Cu siguranță vom avea parte de o transmisiune de excepție. Pentru că vorbim despre o referință în domeniul transmisiunilor sportive, dar nu numai, dovadă că, spre exemplu, Studio Video Art a realizat și producția transmisiei în direct a funeraliilor regale după regretata dispariție a Majestății Sale Regele Mihai”, a precizat Adrian Răspopa.

A doua zi transmisiunile TV vor viza proba Racova, care urmează să fie transmisă la ultimele două treceri, cea din urmă fiind și Power Stage.

O altă veste importantă este continuarea parteneriatului cu Europa FM inițiat la ediția din 2017 a raliului. De altfel, Adrian Răspopa are un parteneriat cu EUROPE DEVELOPPEMENT INTERNATIONAL-R S.A., vizând promovarea sa ca sportiv de către Virgin Radio și a Raliului Moldova Bacău de către EuropaFM. Zilnic, timp de trei săptămâni, spoturile difuzate de primul post de radio privat care are acoperire națională în FM, și care pe 26 mai a aniversat 19 ani de existență, vor promova competiția.

Partenerul principal al ediției din acest an este Consiliul Județean Bacău, în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș. Sponsor principal: Dedeman Automobile. (foto: desteptarea.ro)