Cea mai importantă parte a manifestărilor din acest an dedicate Zilelor Orașului Comănești, programate în acest weekend (2,3 și 4 august), nu se va mai desfășura în locația consacrată, pe Dealul Galion.  De fapt, nu se va mai desfășura deloc. Informația oficială este că toate concertele programate în cele trei zile de spectacol au fost anulate ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile.

De altfel, chiar așa și sună anunțul oficial făcut de Primăria Comănești. (vezi anunțul alăturat).

În cadrul manifestărilor, ar fi urmat să concerteze numeroși artiști consacrați, precum trupa Zdob și Zdub, Irina Rimes, Claudia Pavel, Serena, precum și mulți alți artiști de muzică populară și ansambluri folclorice (vezi afișul alăturat).

În cadrul Zilelor Orașului Comănești, vor mai avea loc doar manifestările ce nu erau programate să se desfășoare în aer liber.

„Păcat. Îmi luasem liber, cort, sac de dormit… Haltă dată!”, a comentat un internaut, pe Facebook.

„Și la Carla’s Dreams a plouat cu găleata anul trecut…dar nimic nu ne-a oprit să cântăm și să urlăm pe Galion…Păcat că s-a luat măsura asta…Ploaia de vară nu cred că oprea distracția…Și eram pregătită să vin iar…Mare păcat”, a comentat altcineva.

Din surse neoficiale, toate concertele ar fi fost anulate de fapt de noul organizator al manifestărilor, o firmă deținută de un om de afaceri turc, care doar că nu apare trecut pe afișul oficial al evenimentului.

Acesta ar fi contramandat concertele speriat de prognoza meteo și de faptul că în condiții de ploaie lumea nu ar mai fi urcat pe Galion în număr la fel de mare, astfel că încasările i-ar fi scăzut considerabil, existând riscul să iasă în pierdere. (foto: desteptarea.ro)