După un an în care am stat, de voie, de nevoie mai mult acasă, cu familia, 2021 va fi un an cu mai puține zile libere legale. În mod normal sunt 15 zile libere de la stat, însă în 2021 doar șapte sărbători legale vor fi în timpul săptămânii. În plus, minivacanța de 1 mai se va suprapune cu Paștele, scrie observatornews.ro.

În 2020 11 din cele 15 zile libere legale au fost în timpul săptămânii. Cu toate acestea, nu le-am simțit din cauza pandemiei care a anulat cele mai multe vacanțe. Anul viitor, doar 8 sărbători legale sunt într-o zi lucrătoare.

Cu toate acestea începem anul cu un weekend prelungit. Primele două zile din an sunt zile legal libere, iar anul nou a fost vineri.

Următoarea zi liberă este 24 ianuarie care va fi sărbătorită într-o zi de duminică.

Abia la final de aprilie vom avea un nou weekend prelungit de 4 zile. vineri, pe 30 aprilie, românii vor avea liber pentru Vinerea Mare.

În 2021 vom sărbători în patru zile libere cât pentru două sărbători: paştele şi 1 mai se vor suprapune. Învierea Domnului va fi duminică, 2 mai.

“Data Paştelui se stabileşte după o regulă. Prima duminică, care urmează după echinocţiul de primăvară, după lună plină. Şi să nu fie în aceeaşi duminică cu Paştele Evreiesc”, a precizat preotul Ion Popescu.

Liber va fi și pe 3 mai, în a doua zi de Paște.

Vara începe cu 2 zile libere în timpul săptămânii: pe 1 iunie de ziua copilului (marți) si pe 21 iunie – a doua zi de rusalii (luni).

Adormirea Maicii Domnului sărbătorită la 15 august va fi tot într-o zi de duminică.

Românii s-ar putea bucura de o minivacanță la începutul lunii decembrie. 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere și pică marți respectiv miercuri, motiv pentru care sunt șanse mari ca luni pe 29 noiembrie să fie zi liberă iar bugetarii să se bucure de o minivacanță de cinci zile.

Crăciunul de anul viitor însă nu vine cu zile libere in plus. Prima si a doua zi a sărbătorii vor fi tot in weekend. (foto: imagine ilustrativă)