Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău continuă să acţioneze în scopul protejării intereselor consumatorilor și verificării fiscalizării veniturilor realizate de operatorii economici prin vânzarea mărfurilor de strictă necesitate.

Astfel, poliţiştii de la economic, împreună cu reprezentanţi ai DSVSA Bacău şi poliţişti locali au efectuat controale la 48 de operatori economici de pe raza judeţului.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.500 de lei. Totodată, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 1.000 de lei, reprezentând produse din carne.

Exemple:

În urma controlului efectuat la o societate comercială din comuna Bereşti-Tazlău, poliţiştii au identificat 10 kg de peşte congelat oferit la vânzare fără a face dovada documentelor de provenienţă. Faţă de societatea în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu suma de 5000 de lei.

De asemenea, poliţiştii de la economic, împreună cu reprezentanţii DSVSA au constatat deficienţe la o societate comercială din comuna Nicolae – Bălcescu cu privire la spaţiile de depozitare şi comercializare a produselor alimentare fără a fi respectate normele de igienă corespunzătoare. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2000 de lei. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)