O cădere de grindină de mari dimensiuni a distrus parbrizele mai multor maşini din Sălaj, Maramureș și Bihor, săptămâna trecută, după o ploaie care a durat doar câteva minute, iar în Alba, Prahova și Vaslui alte zeci de mașini au fost luate de viituri.

Sunt fenomene meteorologice care au devenit tot mai frecvente în România, fapt pentru care, mai nou, șoferii au devenit interesați de soluțiile existente pe piață, prin care își pot pune la adăpost investițiile.

Puțină lume știe de existența unui produs al unui asigurator, accesibil pentru toată lumea: asigurarea CASCO la preț de RCA.

În acest caz, prețul unei asigurări CASCO este identic cu prețul poliței obligatorii RCA, care pleacă de la aproximativ 150 de lei pe 6 luni, sau 250 de lei pe an. Cei ce optează pentru un astfel de CASCO trebuie să mai știe două lucruri: pot fi asigurate doar mașinile până la 15 ani de vechime, față de un CASCO clasic unde limita este de 10 ani, iar suma asigurată este de până la 45.000 de lei”, ne-a declarat Florentin Iftime, director zonal Transilvania Broker.

În acest tip de CASCO la preț de RCA sunt asigurate următoarele riscuri: grindină, furtună, trăsnet, ploaie torențială, inundație, prăbușire sau alunecare de teren, avalanșă, incendiu, căderi de corpuri pe autoturism sau accident rutier cu vehicul.

La birourile Transilvania Broker din județul Bacău – mai nou s-a deschis unul și în comuna Târgu Trotuș (foto mic 2) – pot fi încheiate astfel de asigurări, în mai puțin de un minut. (foto mare: stirileprotv.ro)