Poliţiştii de proximitate, de ordine publică şi cei din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi pentru prevenirea delincvenței juvenile, victimizării elevilor, combaterea faptelor de natură antisocială în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ şi a absenteismului şcolar în municipiul Bacău.

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii au acționat în municipiul Bacău, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic în incinta şi imediata apropiere a unităţilor de învăţământ, pentru prevenirea victimizării elevilor şi combaterea absenteismului şcolar.

Poliţiştii au acționat pentru verificarea respectării prevederilor legale de către societăţile comerciale şi persoanele fizice, situate în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, referitoare la comercializarea de băuturi alcoolice și ţigări, identificarea elevilor care absentează de la orele de curs, a persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ şi luarea măsurilor legale faţă de acestea.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 21 de unități de alimentație publică și au fost identificați 32 de elevi care absentau de la orele de curs.

Polițiștii au desfășurat 14 activități preventiv- educative în unități de învățământ, context în care au fost instruiţi 193 de elevi şi au fost distribuite pliante.

Exemplu: În urma controlului efectuat într-o societate comercială din Bacău au fost depistaţi 10 elevi care absentau nemotivat de la orele de curs. Poliţiştii i-au condus la unitatea şcolară şi au informat conducerea în vederea dispunerii măsurilor specifice.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău