În cadrul activităţilor desfăşurate, în weekend-ul trecut, de către poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, au fost aplicate 390 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, polițiștii au reținut 77 de permise de conducere, au retras 23 de certficate de înmatriculare şi au constatat 14 infracţiuni.

În perioada 05-07 mai a.c., poliţiştii rutieri și de ordine publică au acţionat pe drumurile publice din judeţul Bacău pentru siguranţa traficului rutier.

Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere şi combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto.

În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii rutieri au efectuat 994 de testări cu aparatul etilotest și drugtest conducătorilor auto.

Totodată, polițiștii au reținut 77 de permise de conducere, din care 49 șoferilor care au încălcat viteza legală admisă pe anumite sectoare de drum.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, au aplicat 390 de contravenții, din care 293 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru abateri de la regimul legal de viteză și 13 pentru conducere sub influența alcoolului. 23 de certificate de înmatriculare au fost retrase de polițiști și constatate 14 infracțiuni la regimul rutier.

Reamintim că, polițiștii acționează zilnic, pentru monitorizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație.

Polițiștii rutieri vă transmit următoarele recomandări:

– Acționarea pedalei de accelerație trebuie făcută cu moderație. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului și pe ceilalți participanți la trafic.

– În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu bloca. (sursa: comunicat de presă IPJ Bacău; foto: arhivă)