După un weekend călduros, cu temperaturi care ajung la amiază și la 25 de grade Celsius în anumite zone din țară, urmează o RĂCIRE BRUSCĂ A VREMII determinată de o masă de aer polar, care va ajunge deasupra României dinspre nordul Europei.

Astfel, începând de luni, 27 martie, temperaturile vor scădea brusc, aerul tropical din nordul Africii care ne-a adus temperaturi chiar și de 25 de grade în unele zone urmând a fi înlocuit treptat de o masă de aer extrem de rece, dinspre nordul Europei.

Meteorologul ANM Mihai Timu a declarat pentru Digi24 că „schimbarea radicală se va întâmpla în prima parte a săptămânii următoare. Acest aer cald tropical din nordul Africii care ne influențează în weekend va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul și centrul Europei, așa că luni vremea se răcește în jumătatea de vest. Vor fi temperaturi apropiate de normal, deși încă va fi bine pentru est și sud-est. Marți și miercuri în toată țara vor fi valori sub normele climatologice, cu maxime între 3  – 11 grade Celsius în sud, iar noaptea vor fi valori negative și, local, burniță“.

Vântul se va intensifica treptat, așa că la începutul săptămânii viitoare ajungem să avem rafale de peste 55 – 60 km pe oră în est și sud est. La munte, vântul va sufla cu peste 90 km pe oră. Totodată, vor fi precipitații.

Luni, vor fi ploi în toată țara, iar marți la munte se vor semnala lapoviță și ninsoare. (foto: imagine ilustrativă)