Din cauza unei mase de aer arctic care va pune stăpânire pe Europa Centrală și de Est și apoi pe întregul continent, vremea se răcește semnificativ în toată țara, iar temperaturile vor scădea brusc, scrie observator.tv.

Conform Administrației Naționale pentru Meteorologie, în România, vremea se schimbă începând de marți, 29 octombrie, în timp ce luni încă vor fi așteptate temperaturi cuprinse între 17 și chiar 25 de grade Celsius.

Începând de marți, temperaturile vor scădea treptat până la 1 grad Celsius în Moldova sau chiar 0 grade Celsius în Transilvania sau Maramureș.

De cealaltă parte, temperaturile cele mai ridicate se vor resimți în Dobrogea, acolo unde termometrele vor indica între 4 și 7 grade Celsius, mai scrie sursa citată.

Vremea se schimbă nu numai în ceea ce privește regimul temperaturilor, ci și al precipitațiilor.

Dacă luni, vremea va fi de partea noastră și vom avea încă temperaturi de 20 de grade Celsius și cer senin, începând de marți, ploile se vor instala treptat în toată țara.

La munte, local, ploile se pot transforma în lapoviță și ninsoare din cauza temperaturilor scăzute. (foto: observator.tv)