Pugilistul oneștean Vitalie Mîrza a fost eliminat din primul tur la Campionatele Europene de Box Amatori pentru seniori, de la Harkov, după ce a fost învins de cehul Vitalij Bojko, devenind al cincilea pugilist român care părăsește întrecerea chiar la debut.

După Robert Jianu (56 kg), Răzvan Andreiana (60 kg), Nicușor Ciobanu (64 kg) și Cătălin Cristea (91 kg), a venit rândul oneșteanului Vitalie Mîrza (75 kg) să părăsească învins întrecerile de la Harkov, după meciul inaugural.

Mîrza a fost învins la puncte de cehul Vitalij Bojko, astfel că România a rămas în competiție cu un singur reprezentant – Marian Pița (69 kg) – în condițiile în care doar Marian Nistor (+91) mai are de boxat – o va face azi.

Vitalie Mîrza consideră că ar fi putut obține mult mai multe în meciul cu Bojko dacă ar fi avut șansa unor adversari mai robuști, în perioada de pregătire care a precedat Europenele.

“Nu vreau să sune ca o scuză, dar dacă aș fi avut mai multe sparring-uri <tari>, altfel ar fi stat lucrurile. Am discutat și cu maestrul (n.r. – Relu Auraș) și amândoi am ajuns la această concluzie. Antrenamentele fizice de la Bacău au decurs foarte bine, dar mi-au lipsit sparring-urile adevărate, care să mă întrebuințeze ca într-un meci oficial.

Partenerii de sparring trebuie să aibă același nivel de pregătire, ceea ce nu a fost posibilîn cazul meu, în condițiile în care boxul băcăuan, ca peste tot în țară, este în reconstrucție. Eu m-am antrenat cu mulți copii, copii care vin din spate, sunt talentați, dar pe care nu-i poți lovi sută la sută, cauți să-i protejezi ca să nu le provoci traume. Treaba asta trebuie luată în serios, fiindcă altfel pe unde mergi pierzi la limită și asta-i tot, ne-a declarat pugilistul, care se numără printre foarte puținii sportivi oneșteni care ajung  să ne reprezinte la un asemenea nivel.