După ce a expus într-un garaj, apoi direct în stradă, în fața unui magazin de artă din Warminster, la aproape 150 de kilometri de Londra, oneșteanca Luminița Pătrățeanu a ales o nou locație de efect pentru a-și prezenta lucrările: acoperișul Complexului Seasons, din Onești. La eveniment a participat, printre mulți alții, și bloggerița Otilia Dima, de la www.cughilimele.ro.

“Nu mă pricep prea mult la culori. Știu să mă uit la ele. Poate, să mă și bucur de ele. Dar, uneori, fără curaj și fără prea multă imaginație. Spun despre mine, câteodată, că îmi place verdele. Nu știu de ce îmi vine să spun asta. Nu mă pricep deloc la pictură. Mi se blochează mâna în fața unei hârtii albe. Iar despre pictori … știu puțini și puține lucrări.

Știu despre Ștefan Luchian, pictorul florilor,  pentru că aveam în bucătărie o copie după celebrul tabloul cu Anemone. Era lângă ușa ce dădea în balcon. Și acum văd acest tablou când închid ochii. Iar chipul pictorului român îmi aduce aminte de Van Gogh. Îl mai știu pe Grigorescu și pe Munch. ”Urletul” lui mă face să mă gândesc la Bacovia, preferatul meu. Știu de Monet și Manet, pentru că așa am reținut ușor ce sunt paronimele. Cam atât despre pictori. Despre picturi … am una singură întipărită în minte. Am văzut-o la Palatul Culturii din Iași, cu ani în urmă, nici nu eram în liceu. Era o femeie într-o rochie albastră. Albastru ăla mi-l aduc și acum aminte. Nu știu pictorul”, a scris Otilia Dima, pe blogul său.

Continuarea articolului pe www.cughilimele.ro