Federația Română de Fotbal (FRF) a stabilit, ieri, meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a. Cele 42 de campioane județene, printre care și Viitorul Curița, se vor întâlni în 21 de meciuri, tur-retur, pe 17 și pe 21 iunie.

Împerecherea județelelor în vederea stabilirii programului jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, ediția 2017-2018, a fost făcută de Departamentul Competiții din cadrul FRF, iar Viitorul Curița, câștigătoarea județului Bacău, va juca împotriva celei mai bune echipe din Liga a 4-a din Botoșani.

Câștigătoarea județului Botoșani se va alege dintre echipele ACS TransDor Tudora și CS Sănătatea Darabani. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte – 69 – cu două etape înainte de finalul campionatului. În ultimele două runde, cele două posibile adversare ale Viitorului Curița la barajul de promovare în Liga a 3-a vor evolua după cum urmează:

ACS TransDor Tudora: acasă cu Viitorul Derca (locul 13) și în deplasare cu Voința Șendriceni (locul 11).

CS Sănătatea Darabani: în deplasare cu Avântul Albești (locul 7) și acasă cu ACS Rapid Ungureni.

Rezultatele directe dintre cele două pretendente la locul de baraj care îi revine județului Botoșani o avantajează pe Sănătatea Darabani. Cele două echipe și-au împărțit victoriile, dar echipa din Darabani stă mai bine la golaverajul direct: după 1-2 în tur, în etapa a 14-a, s-a impus cu 3-1 în retur, pe teren propriu (meci care a avut loc pe 28 mai).

Darabani este un oraș cu aproape 10.000 de locuitori. Tudora este o comună cu circa 5.000 de locuitori.

Datele de disputate a acestor jocuri sunt 17 iunie 2017, ora 18:00, turul şi 24 iunie 2017, ora 17:30, returul.

Celelalte județe din Moldova au fost împerecheate astfel: Suceava – Bistrița-Năsăud, Vaslui – Brăila, Galați – Iași, Neamț – Vrancea.