Campionatul Ligii a 4-a Bacău se reia în acest weekend, când Viitorul Curița, liderul seriei “Valea Trotușuluiși principala favorită la promovarea în eșalonul superior, va primi vizita formației Uzu Dărmănești.

Partida dintre FC Viitorul și Uzu Dărmănești va avea loc sâmbătă, 9 martie, de la ora 15.00, pe stadionul CSM din Onești, asta după ce conducerea “alb-verzilor” a reușit să prelungească contractul de închiriere a arenei, cu Primăria Municipiului Onești.

“Vreau să mulțumesc pe această cale primarului municipiului Onești, domnul Nicolae Gnatiuc, care a dat dovadă de deschidere și ne-a facilitat accesul pe stadionul CSM și în partea a doua a campionatului. Vom juca la Onești atât meciurile din sezonul regulat, cât și partidele din play-off și, sperăm noi, manșa de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a”, ne-a declarat Mihai Fudulache, unul dintre finanțatorii echipei de lângă Onești.

Lotul Viitorului Curița a suferit câteva modificări importante față de turul campionatului.

În primul rând, FC Viitorul se poate baza din nou pe serviciile lui Vasile Padovei, care a revenit la echipă după ce i-a expirat împrumutul la divizionara C Șomuz Fălticeni.

Padovei a fost cel mai bun marcator al FC Viitorul în sezonul în care gruparea pregătită la vremea respectivă de Costică Ene disputa barajul de promovare cu Sănătatea Darabani. De altfel, și la Fălticeni Padovei s-a aflat printre cei mai buni marcatori.

Sub comanda lui Adi Gheorghiu au mai ajuns, în această pauză competițională, George Zbârcea, Silviu Lupu, Alin Mîșu și Vlad Mîșu (toți de la Măgura Cașin) și Alexandru Chiriac (19 ani, atacant), adus de la Flamura Roșie Sascut.

În schimb, au plecat Ionuț Furtună și Dragoș Ardeleanu.

“Cantonamentul efectuat la Tg. Secuiesc a <sudat> relațiile între jucători, astfel încât atmosfera în acest moment în cadrul echipei este foarte bună. De la primul până la ultimul membru al echipei credem că această promovare pe care ne-o dorim cu toții depinde sută la sută de noi”, ne-a spus Adrian Andronache, finanțator la FC Viitorul.

Programul etapei a 12-a a Ligii a 4-a Bacău, seria “Valea Trotușului”:

Sâmbătă, 9 martie, ora 15.00

Flamura Roșie Sascut – Voința Oituz

FC Viitorul Curița – Uzu Dărmănești (se joacă la Onești)

Duminică, 10 martie, ora 11.00

Vulturul Măgirești – Viitorul Berești Tazlău

AS Bârsănești – CSM Moinești (se joacă la Helegiu)

Gloria Zemeș – CS Dofteana (se joacă la Moinești)

Măgura Cașin – Viitorul Urechești