Jucătorii Viitorului Curița erau montați să înscrie încă o duzină de goluri în restanța de ieri după-amiază (n.r. – miercuri, 25 aprilie), de pe teren propriu, cu AS Filipești, doar că echipa vizitatoare nu a mai ajuns la Onești.

Staff-ul Viitorului a primit semnale în acest sens încă de dimineață, iar spre după-amiază forfait-ul celor de la AS Filipești s-a confirmat. Meciul ar fi contat pentru etapa a 18-a a campionatului, care nu s-a putut la data inițială din cauza vremii nefavorabile.

Nu este pentru prima dată în acest campionat când AS Filipești nu se prezintă la un joc, dar cu toate acestea Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Bacău nu a luat nicio măsură disciplinară împotriva acestui club.

În ligile profesioniste, echipele care nu se prezintă la două meciuri sunt automat excluse din competiție!

“Din păcate, campionatul județean oferă și astfel de momente. Aici nu e vorba doar de noi, ci și de iubitorii de fotbal sau chiar de oamenii de afaceri care poate ar dori să vină alături de echipa noastră, dar când văd atâta neseriozitate preferă să stea deoparte. Poate reușim totuși să promovăm și să jucăm într-o competiție serioasă, bazată pe respect. Avem nevoie de seriozitate, doar așa putem progresa, a spus Costică Ene, antrenorul celor de la Viitorul Curița.

Pentru că la acest nivel orice ban contează, la stadion nu a mai ajuns la ora de start a partidei (n.r. – 18.00) nici măcar brigada de arbitri.

Mai mult ca sigur, AJF Bacău va omologa meciul cu scorul de 3-0 în favoarea Viitorului Curița, lucru care nu-i încălzește cu nimic pe băieții lui Ene, care dacă ar fi jucat cu certitudine s-ar fi impus la o diferență mult mai mare.

În locul meciului, câțiva dintre băieții lui Ene au încins mai întâi un tenis cu piciorul. Apoi, pe jumătate de teren, s-au prins într-o miuță, la care au participat și finanțatorii Mihai Fudulache și Adrian Andronache.

În aceeași situație s-a aflat ieri și Măgura Cașin, adversarii de la Siretul Bacău renunțând să mai facă deplasarea.

Gauss Bacău, liderul clasamentului la zi și adversarul Viitorului Curița în lupta pentru promovare s-a impus clar, scor 7-2, pe terenul celor de la Aripile Cleja.