Un scurtcircuit electric produs la un stâlp de iluminat de pe strada Poștei din Onești a fost surprins de trei tineri care treceau întâmplător prin zonă, ieri-noapte.

Tinerii au considerat că este necesar să apeleze numărul unic de urgență 112, în condițiile în care exista riscul să se declanșeze un incendiu, dacă ar fi luat foc cablajul, însă operatorul care le-a răspuns la apel i-ar fi îndrumat, susțin ei, să sune la furnizorul de electricitate Delgaz Grid.

Scurtcircuitul s-a produs, cel mai probabil, la cutia de joncțiune pentru iluminatul public. Aceasta se montează la baza stâlpului și realizează joncțiunea cablurilor de legătură în sistemul de iluminat stradal asigurând totodată protecția la scurtcircuit a consumatorilor.

Din fericire, nu s-a întâmplat nimic grav.

În urmă cu mai bine de un an, Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea a fost distrus de un incendiu uriaș care, potrivit reprezentanților ISU Bihor, a fost generat de un scurtcircuit produs la instalaţia de iluminat arhitectural, legată la reţeaua de iluminat public a oraşului.