Un bărbat din localitatea Răchitoasa, județul Bacău, se distrează de minune pe seama unui biet cățel, pe care îl ține spânzurat de gât, cu o sfoară, în spate. Bărbatul, băut zdravăn, dansează cu câinele în spinare,  în timp ce patrupedul se zbate din răsputeri să scape din strânsoare, ca să nu moară sugrumat.

Un alt individ filmează “isprava” amicului său și râde zgomotos, încurajându-l să se schimonosească în continuare, nepăsător față de chinurile la care este supus animalul.

Mândri nevoie mare de actul lor de “bravură”, cei doi au postat filmarea pe Facebook, însă după ce vor fi identificați vor trebui să răspundă în fața legii pentru cruzimea arătată față de bietul cățel.

Legea este foarte clară în acest sens și spune că rănirea sau schingiuirea animalelor se consideră infracțiune și se pedepsește cu amendă sau cu închisoare de la trei luni la un an.

De altfel, internauții care au vizionat imaginile pe Facebook au cerut poliției să se autosesizeze în acest caz și să ia măsurile ce se impun.

Vezi VIDEO AICI