Ultimii 3,2 kilometri din centura orașului Bacău, brațul nordic între DN15 și DN2, sunt aproape gata de inaugurare, anunță specialiștii de la Asociația Pro Infrastructura, potrivit ziare.com.

“Constructorul (UMB) execută ultimele detalii: marcaje rutiere, indicatoare, curățenie. Circulația rutieră poate fi deschisă fără probleme în următoarele două săptămâni, chiar dacă vor mai rămâne lucrări de făcut în afara carosabilului (taluzări, șanțuri).

Solicităm antreprenorului și responsabililor din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să dea drumul la trafic până la sfârșitul lunii, astfel încât șoferii care tranzitează orașul pe/din direcția Piatra Neamț să poată folosi varianta de ocolire, iar băcăuanii să scape de zgomot, poluare și aglomerație”, mai scrie asociația pe pagina de Facebook.

Restul de 14,43 de kilometri sunt construiți de la 0, cu tehnologie modernă, și se vor unifica acum cu semi-inelul de autostradă.

Orașul poate fi ocolit în totalitate atât pe autostradă cât și pe centura în regim de drum normal, o premieră în România.

Proiectul integral costă 668,3 milioane de lei, fără TVA, și a fost atribuit asocierii Spedition – UMB SRL – Tehnostrade SRL, grupul de firme controlat de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, originar din Bacău.

Conform contractului, lucrările ar fi trebuit finalizate în ianuarie 2022, dar antreprenorul ar urma să le predea cu jumătate de an mai devreme.

Centura orașului Bacău are o lungime de 30,70 de kilometri, dintre care 16,27 de kilometri se suprapun cu traseul A7, planificată între Ploiești și Siret, și au profil de autostradă.

Acest prim tronson a fost inaugurat în decembrie 2020. (foto: captură video)