Un cal scăpat de sub control, care a pornit într-un galop haotic cu tot cu atelajul pe care îl trăgea după el și cu căruțașul incapabil să-l strunească, ar fi putut provoca o tragedie, dacă incidentul nu s-ar fi petrecut în condiții scăzute de trafic.

Incidentul s-a petrecut pe raza localității Buhoci, județul Bacău, cel mai probabil calul având această reacție după ce a fost speriat de lătratul unui câine. Noroc că în momentul respectiv pe drum nu circula decât o singură mașină, al cărei șofer a și filmat totul de altfel, în spatele atelajului.

În imaginile surprinse de șoferul aflat în spate se observă cum calul face zig-zag pe șosea, trecând de pe o bandă pe alta, iar la un moment dat atelajul este pe punctul de a intra cu o roată în șanțul de pe marginea carosabilului.

După câteva zeci de metri de haos, căruțașul a reușit să reia controlul asupra animalului și a atelajului, iar o mașină se observă cum intră în depășire.

În primăvara acestui an, tot în județul Bacău a avut loc un incident asemănător, în condiții de trafic mult mai intens însă, pe DN 11 Onești – Brașov, mai precis pe raza comunei Oituz. Mai mulţi şoferi au trecut atunci prin momente de groază după ce s-au trezit pe şosea cu doi cai care au pornit la galop, în timp ce trăgeau căruţa fără căruţaş (DETALII ȘI VIDEO AICI). (foto: captură TV; sursa video: Marius R.)