La data de 11 spre 12 august a.c, polițiștii din cadrul Poliției mun. Bacău, împreună cu cei de la economic și luptători pentru Acțiuni Speciale, alături de jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Județean, pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău și reprezentanți ai ITM, DSP și OPC au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, combaterea consumului de alcool, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost verificate cluburi din municipiul Bacău, dar și din mediul rural.

Au fost organizate filtre, în cadrul activităților desfășurate fiind verificate 200 de autovehicule și legitimate aproximativ 800 de persoane.

Totodată, au fost efectuate peste 100 de testări cu aparatele etilotest și drugtest și constatate 2 infracțiuni flagrante.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 77.600 de lei.

Au fost reținute 2 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Exemplu: În urma verificărilor efectuate la un club de pe raza comunei Măgura, oamenii legii au aplicat sancțiuni contravenționale pentru nereguli privind respectarea programului de funcționare, difuzarea muzicii fără drepturi de autor, defecțiuni la sistemul de energie electrică și lipsa stingătoarelor pentru incendiu.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, acțiunile forțelor de ordine pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua. (sursa: IPJ Bacău)