În zonele înalte şi în nordul ţării a revenit iarna. Ninge în judeţul Harghita de câteva ore. Utilajele de deszăpezire au ieşit deja pe drum în zona oraşului Borsec. 

Miercuri dimineața, angajații Secției de Drumuri Naționale Baia Mare intervin cu utilaje de deszăpezire pe DN 18, unde răspândesc și material antiderapant, în Pasul Prislop, județul Maramureș, transmite DRDP Cluj.

De asemenea, a nins și în Harghita.

„Intervenim cu utilajele de deszăpezire pe DN15 în zona Borsec, județul Harghita”, a anunțat DRDP Brașov.

Drumarii îi sfătuiesc pe șoferi să circule cu prudență în zonele afectate de ninsori.

Un val polar care traversează ţara noastră zilele acestea a cauzat schimbarea bruscă a vremii, aşa că rămâne de văzut dacă de 1 mai mergem la mare sau la schi.

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ploi, vânt și instabilitate atmosferică, valabilă în toată țara până miercuri seara.

Conform ANM, va continua să plouă în Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și la munte, iar după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină în Muntenia și Dobrogea. Cantitățile de apă vor fi de 15-20 l/mp și izolat peste 30 l/mp. Local și temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 45-55 km/h.

În zona montană, îndeosebi în Carpații Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1600 m, rafalele vor depăși 70-90 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Informarea este în vigoare până miercuri la ora 22.00. (foto mare: DRDP Cluj)