Imagini incredibile surprinse într-o pădure din România. Un bărbat se apropie de un urs care doarme şi îl loveşte cu sălbăticie cu o bâtă. După ce se dezmeticeşte, animalul sare la atacatorul său. Autorităţile au deschis o anchetă şi încearcă să afle când şi unde s-a întâmplat totul, relatează observatornews.ro.

Imaginile surprinse într-o pădure din ţara noastră sunt ireale. Un bărbat se apropie de ursul care pare că doarme şi îl loveşte pur şi simplu cu o bâtă. În secunda următoare, animalul se dezmeticeşte şi încearcă să se ridice. Individul reuşeşte să mai dea de câteva ori înainte ca ursul să riposteze.

Bărbatul are noroc. Sălbăticiunea se propteşte într-un copac, se împiedică şi nu reuşeşte să-l atingă.

– Fugi! Fugi că mă omoară!

– Stai aşa că sare!

Într-un final, agresorul o ia la goană şi se refugiză în maşina prietenului său, care filma toată isprava.

– Dă-i şi pleacă!

– Încuie maşina!

Imaginile au devenit imediat virale şi au ajuns inclusiv în atenţia Ministerului Mediului, care a cerut lămuriri de la Garda Forestieră.

George Gârbacea, Agenţia Natională pentru Protecţia Mediului – ANPM: Ştiu că s-a întâmplat vara aceasta, nu ştiu exact locaţia. Probabil că este în zona de Nord a Românaii. Suceava, Neamţ. Se vede că e o pădure de fag, în zona Capaţilor Orientali. 

Întâlnirile oamenilor cu urşii au devenit tot mai frecvente în zona montană şi nu de puţine ori animalele au avut de suferit. În iunie, o maşină înmatriculată în Argeş a trecut pe lângă un exemplar. Din senin, pasagerul i-a aruncat o sticlă în cap.

De obicei, turiştii îşi pun viaţa în pericol pentru o poză sau un filmuleţ cu care să se laude pe reţelele de socializare. Luna trecută, pe Transfăgărăşan, un bărbat a fost la un pas de moarte. S-a apropiat de un exemplar şi a vrut să-i dea să mănânce. Animalul a intrat cu putere în el şi l-a pus la pământ. A scăpat doar pentru că sălbăticiunea s-a retras şi nu a mai continuat atacul. (foto: captură video)

VEZI VIDEO AICI