Primarul Laurențiu Neghină, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Gelu Panfil, numeroși politicieni (au răspuns prezent apelului aproape toți consilierii locali) și oameni de afaceri locali, pensionari din cadrul Asociației Municipale a Pensionarilor Onești și peste 400 de copii de la toate instituțiile de învățământ din oraș și-au dat astăzi întâlnire în parcul municipal, unde au participat la o amplă acțiune de curățenie și înfrumusețare al cărui rezultat îl puteți sesiza în fotografiile de mai jos.

A fost greblat spațiul verde, s-au măturat aleile, copacii au fost văruiți în culori pastelate împotriva agenților patogeni și a dăunătorilor, iar băncile au fost vopsite în fel și fel de nuanțe și modele, după ce în prealabil suprafața lemnului a fost șmirgheluită cu simț de răspundere de tinerii frumoși și harnici.

În capătul aleii principale, deasupra rondului de la statui, au fost amplasate zeci de umbrele multicolore, menite să multiplice starea de bucurie pe care ar trebui să o simtă vizitatorii parcului, după intervenția de astăzi.

Elevii nu au lucrat degeaba, municipalitatea răsplătindu-i pentru efortul colectiv cu apă plată și minerală, sucuri și croissante.

„Ne-am dorit să luăm parte la această acțiune pentru că am vrut să le dăm un exemplu adulților, care adesea își rezervă doar dreptul de observatori, de critici”, a punctat, mai mult decât inteligent, o adolescentă pe care am găsit-o cu grebla în mână.

Nici primarul Laurențiu Neghină nu a ezitat să-i „muștruluiască” puțin pe vitejii de pe Facebook, care astăzi au lipsit cu desăvârșire de la acțiunea din parc (vezi video).

Într-adevăr în ultimii ani noțiunea de spirit civic aproape că a dispărut, deși până la urmă aceasta contribuie într-un fel la starea noastră de bine, după cum remarca cândva autorul german dr. Stefan Klein (56 de ani), fost redactor în sectorul științific al revistei germane Spiegel: „Simțul civic, echilibrul social și controlul asupra propriei vieți formează într-o societate triunghiul magic al stării de bine.”

Consiliera locală Elena Pașcu Apăvăloaie s-a remarcat cu al său tricou alb, pe care stătea inscripționat un mesaj profund: „Fă Rai cu tot ce ai”. Fiul și sora acesteia, îmbrăcați la fel, au participat la rândul lor la acțiunea de curățenie și înfrumusețare.

Vicepreședintele CJ Bacău, Gelu Panfil, și-ar dori ca astfel de acțiuni să se repete, cu o periodicitate de cel puțin o dată pe lună.