Pieton sau șofer, orice oneștean riscă să se accidenteze din cauza capacelor de canal care lipsesc de pe străzi. Un pericol iminent sunt canalele descoperite de pe trotuare unde copiii mici, în special, pot să cadă. Această situație este generată în mare măsură de furturi.

Furtul unui capac de canal a fost surprins de camerele de luat vederi dintr-o incintă din Onești, în toiul nopții de 28 spre 29 martie. Operațiunea nu a durat cu totul decât câteva secunde.

Pe imagini se vede cum o mașină oprește chiar în dreptul canalului de colectare, iar din spate coboară un bărbat care înșfacă fără prea mare efort capacul și-l ia cu el în autoturism.

După ce sunt furate, capacele de fontă ale gurilor de scurgere, canalelor și căminelor ajung fie la centrele de colectare de fier vechi, după ce sunt sparte în prealabil, în condițiile în care REMAT nu are voie să le colecteze dacă sunt întregi, fie sunt topite în furnale improvizate, turnate într-o anumită formă și apoi vândute.

Se presupune că furtul de capace de canal este o afacere din care mănâncă multe guri.

Primarul Oneștiului, Laurențiu Neghină, care a postat imaginile ce surprind furtul din noaptea de 28 spre 29 martie, susține că nu se fură doar capace de canal, ci și butași de trandafiri, coșuri de gunoi, bănci, etc.

“Asta e lumea în care trăim! Imaginile au fost predate organelor de poliție”, precizează Neghină. (foto: captură video)

Vezi VIDEO AICI