După un an de pauză din cauza pandemiei, platoul din fața Primăriei Onești a fost neîncăpător în dimineața Ajunului Anului Nou pentru sutele de oameni dornici să asiste la Festivalul de Datini și Obiceiuri Strămoșești, care a reunit ansambluri și urători din mai multe localități din împrejurimi, fiecare aducând în fața publicului obiceiurile locului.

Copiii au fost cei mai bucuroși de spectacol, dar au fost și câțiva „pici” pentru care apariția cetelor de urși nu a avut efectul scontat de părinți, micuții izbucnind în plâns.

Primarul Laurențiu Neghină a urmărit alaiul de urători alături de soție.

Diseară, pe platoul din fața Casei de Cultură din Onești va avea loc Spectacolul de Anul Nou, pe scenă urmând să urce apreciații interpreți de muzică populară Radu Ille, Elena Comăneci și Vasilica Tătaru.

Dacă Radu Ille nu mai are nevoie de nicio prezentare, artistul născut la Baia Mare și ajuns la vârsta de 51 de ani având numeroși fani, despre Vasilica Tătaru se spune că ar fi cea mai sexy cântăreață de muzică populară. Potrivit bzi.ro, Vasilica Tătaru trăiește de mai bine de un an o poveste de dragoste cu Cosmin Man, regizor, producător TV și directorul postului de televiziune Etno TV. 

La miezul nopții, spectacolul muzical va fi întrerupt pentru a face loc unui spectaculos foc de artificii.