O femeie a fost ucisă acum câteva zile de o haită de câini în București, în timp ce alerga pe Lacul Morii, un bătrân și-a găsit sfârșitul în același mod tragic la Brașov, tot anul acesta, iar în urmă cu o lună, la jumătatea lui decembrie 2022, un bărbat de 40 de ani, din Răcăuți, localitate învecinată cu municipiul Onești, a fost găsit fără suflare pe un teren agricol, anchetatorii stabilind că acesta a murit în urma rănilor suferite după ce a fost atacat și mușcat de mai mulți câini. Mai mult, la nici 4 zile de la tragedia din Capiutală care a şocat o ţară întreagă, un copil de 13 ani, aflat în vizită la bunici, în comuna Conţeşti din Teleorman, a fost sfâșiat de o haită de câini (DETALII AICI).  

Într-o intervenție telefonică la postul Euronews România, primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, a spus că problema câinilor fără stăpân s-ar putea rezolva prin sterilizări masive, după cum prevede de altfel legislația în vigoare.

„Actuala legislație obligă deținătorii de câini (metis și rasă comună) să ii sterilizeze, microcipeze și să ii înregistreze in R.E.C.S, in caz contrar amenda este între 5.000 și 10.000 lei.

Dacă s-ar aplica strict legea, in această direcție, în maxim un an nu ar mai exista câini pe stradă. De ce să îi omoram continuu și să ii lăsam in continuare să se înmulțească necontrolat, când putem înlătura cauza?

La Onești realizăm constant campanii de informare și sterilizare gratuită.

De asemenea, fiecare primărie din România este obligată să înființeze adăposturi publice pentru câini sau să contracteze acest serviciu”, a spus Neghină. (foto mare: captură video)