Elevii și profesorii de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești au desfășurat o serie de activități interesante prin care au sărbătorit Ziua Mondială a Sănătății – 7 aprilie -, toate acestea menite să încurajeze un stil de viață sănătos.

Cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Sănătății, elevii Colegiului Național ,,Dimitrie Cantemir” din Onești au efectuat cu bucurie un dans de meneaito, care a fost filmat cu ajutorul unei drone, direct din interiorul instituției de învățământ.

Totodată, aceștia au susținut un discurs cu privire la importanța sănătății în viața oamenilor și, în unele cazuri, și despre cariera în medicină pe care o aleg ghidați de cadrele didactice bine instruite din cadrul liceului.

Urmărește mai jos VIDEO cu declarațiile elevilor Victor Plutașu (clasa a X-a A), Dragoș Ciobanu ( a X-a C), Monica Ferenț (a XII-a D) și Viviana Cornea(a VIII-a).

Nu în ultimul rând, școala de teatru DreamBoutique – Visuri placute Onești, partener al colegiului în cadrul proiectului „Pune-ți visul pe hartă!”, a susținut 2 workshop-uri, care au avut drept scop relevarea importanței sănătății emoționale în rândul copiilor și tinerilor, precum și contribuția importantă pe care educația prin teatru o are în acest proces. Totul s-a desfășurat într-o atmosferă de veselie, joc și voie bună, elevii cantemireni acceptând curajos provocările lansate de Andreea Roxana Filip.

Printre participanții la workshop-uri, pe lângă elevii cantemireni, s-au numărat și câteva cadre didactice ale colegiului, care au putut observa îndeaproape frânturi din componenta emoțională a elevilor, precum și maniera în care exercițiile de teatru „curatoriază” acest aspect. Astfel, a fost subliniată importanța binomului elev-pedagog în procesul educațional și modul în care educația teatrală poate funcționa drept catalizator emoțional între cei doi subiecți.

Scopul evenimentului a fost să sărbătorească Ziua Mondială a Sănătății din 7 aprilie 2023 și să încurajeze ideea că adoptarea unui stil de viață adecvat reprezintă factorul-cheie pentru a avea o viață lungă și fericită. (text: Ioana Miruna Pelin; video: Andrei Vasile Spoială)