Un traficant de droguri a fost prins în flagrant, în Bacău, în urma unei acțiuni desfășurate de procurorii DIICOT Bacău, ofițeri ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Bacău cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, avea asupra sa aproximativ 200 de grame de droguri de mare risc, pe care se pregătea să le vândă.

Traficantul a fost reținut pentru 24 de ore.

La locuința acestuia, oamenii legii mai găsit trei arme, mai multe sume de bani în let și valută și droguri.

COMUNICATUL DIICOT:

„La data de 11.04.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, un bărbat de 30 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău au prins în flagrant inculpatul în timp ce deținea în scopul comercializării cantitatea de aproximativ 200 de grame de droguri de mare risc (amfetamină și 3-CMC).

Ulterior, în urma percheziției domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate două pistoale și o pușcă cu lunetă tip carabină, supuse autorizării, sumele de 3.250 de lei, 155 de euro și 50 de lire sterline, peste 70 de grame de substanță, sub formă de cristale, ce conține 3-CMC, un cântar electronic, punguțe tip zip-lock și alte obiecte folosite la porționarea, ambalarea și administrarea drogurilor.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna ianuarie 2023, inculpatul a introdus pe teritoriul României droguri de mare risc în scopul comercializării, consumatorilor de pe raza județelor Neamț, Bacău și Iași.

În cursul zilei de 12.04.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al DIICOT. (foto mare: captură video)