Un bărbat de 49 de ani, din Târgu Ocna, a fost prins beat la volan de două ori în aceeaşi seară, la interval de câteva ore.

„La data de 24 august a.c., în jurul orei 19.00, o patrulă de poliție din cadrul Poliției Stațiunii Târgu Ocna a depistat în flagrant delict, un bărbat de 49 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ferdinand I din stațiune, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatului i s-a înmânat dovadă de reţinere a permisului de conducere fără drept de circulaţie și în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În jurul orei 22.00, aceeași patrulă de poliție a depistat în flagrant delict, pe strada Ferdinand I din localitate, acelaşi conducător auto, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, dar acesta a refuzat recoltarea probelor.

Polițiștii l-au reținut pe cel în cauză, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fără permis de conducere și refuzul de la prelevarea de mostre biologice”, a declarant purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, agent şef adjunct Gabriel Dumitrache. (foto: captură video)