Scandal la Filarmonica din Timişoara. Jador, un cântăreţ de manele din Bacău destul de cunoscut, şi-a programat un concert pe scena instituţiei care a găzduit până acum doar spectacole de vioară, pian ori orchestre clasice. Doar că, planurile i-au fost date peste cap în momentul în care conducerea a aflat despre ritmurile….care l-au consacrat pe artist. Totul a fost anulat, iar cântăreţul lăsat fără spectacol. Jador spune că este discriminat din cauza etniei, notează observatornews.ro.

După un recital cameral şi un concert simfonic cu un dirijor italian, sala de 500 de locuri a Filarmonicii din Timişoara trebuia să răsune, pe 17 mai, în acorduri de manele. Jador, un artist cu zeci de milioane de vizualizări pe Youtube, era pregătit să spargă convenţiile culturale.

Cântăreţul e în plin turneu naţional. Iar oprirea din Timişoara o avea programată pentru grandioasa sală Capitol a filarmonicii banatul, care se închiriază cu… 3,500 de lei! Pe scaunele roşii din catifea, fanii lui Jador urmau să se dezlănţuie. Biletele au fost puse în vânzare la preţuri între 80 şi 120 de lei şi mulţi s au şi grăbit să prindă loc în faţă. Doar că, surpriză, mai marii filarmonicii au aflat ce spectacol urmau să găzduiască şi s au răpzgândit. Organizatorul concertului spune că la mijloc ar fi fost doar o înţelegere verbală care a picat imediat ce s-a aflat despre… genul programului.

Jador: Oamenii când au auzit că este vorba despre mine…manele, ţigan, ce să caute aici. Trăim în 2022. La început n-am crezut că este posibil să se întâmple treaba asta.  Mie mi se subjugă dreptul la a închiria o sală. Sala aia o poate închiria orice cetăţean. Mă simt străin în ţara lui şi e cumplit. Sunt şi eu cetăţean al României, îmi plătesc taxele, tot ce trebuie. (foto: captură video)

ARTICOLUL INTEGRAL AICI