Un cititor “UNU pe Trotuș”  a surprins doi cai în timp ce se plimbau nestingheriți la intersecția străzilor Mercur și George Bacovia din Onești. S-a întâmplat sâmbătă, 29 mai, în jurul orei 22.00, iar în imagini se observă cum unul dintre cai, care este legat la picioare, aleargă dinspre magazinul Profi înspre strada Belvedere.

Cititorul care ne-a furnizat imaginile ne-a precizat că un alt cal, dezlegat complet, umbla și el în voie pe străzi, după un timp cele două animale îndreptându-se către blocurile ANL.

“Este inadmisibil ca în secolul XXI să vezi animale plimbându-se pe stradă total nesupravegheate. Noroc că era o oră mai târzie, fiindcă altfel caii ar fi reprezentat un pericol pentru toți participanții la trafic sau pentru copiii aflați la joacă”, a punctat cititorul nostru.

Nu este prima oară când caii sunt lăsați liberi în Onești. În general, animalele care se plimbă nestingherite pe străzile orașului aparțin comunității rome din cătunul Conți, care sunt lăsați la păscut.

“Ar trebui amendați proprietarii cailor pentru că lăsându-i nesupravegheați pun în pericol participanții la trafic. Oricând se pot speria caii aceia și să lovească o mașină sau, mai grav, un om”, a adăugat cititorul nostru.