Lucrării lui Dorinel Umbrărescu de la UMB fac o nouă demonstrație de forță pe Autostrada Moldovei A7, pe lotul 1 (Săucești – Trifești) de pe sectorul Bacău – Pașcani.

Filmarea realizată de SPIRI DRONE îi prezintă pe oamenii lui Umbrărescu în plin lucru, pe un sector situat în dreptul localității băcăuane Filipești. „În teren se văd primele semne ale viitoarei Autostrăzi A7. Se lucrează la terasamentul autostrăzii în dreptul drumului național 2”, precizează autorul filmării.

Autostrada Bacău – Pașcani are o lungime de 77 kilometri, iar la intersecția cu Autostrada Unirii A8 este proiectat un nod rutier de tip turbion, adică o intersecție cu bretele de viteză pentru toate direcțiile.

Pe traseu vor fi construite peste 100 de poduri, pasaje și structuri casetate, 9 noduri rutiere și 50 de spații de servicii prevăzute cu stații de încărcare pentru mașini electrice.

Toate cele trei loturi au durată de execuție de 30 de luni.

Compania UMB, controlată de familia Umbrărescu, implicată în numeroase proiecte de construcție de autostrăzi în România, dispune la acest moment de 5.400-5.500 de angajați, peste 80% din personalul plecat anterior în străinătate revenind acum în țară și reangajându-se la companie, a spus secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

„Are capacitate de a derula lucrările. Creșterea exponențială pe care a avut-o nu a fost una care să pună în pericol societatea. Merg foarte des pe șantiere și cred că poate să managerieze și să închidă toate proiectele, fiind și în diferite faze de execuție. Nu e ușor, avem mulți kilometri de forat, dar a mai și comandat utilaje, mașini. Se va încadra, unele sectoare ar putea fi gata chiar mai devreme „, a declarat secretarul de stat, la un post de televiziune. (foto: captură video)

SURSA VIDEO: SPIRI DRONE