Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, oneșteanul Gelu Panfil, a urcat la Monumentul Eroilor Cavaleriști din Primul Război Mondial, de la Oituz, să sărbătorească Ziua Drapelului Național.

Alături de “vicele” CJ Bacău s-a aflat și consilierul județean Daniel Munteanu.

Pentru că drapelul nostru întruchipează, pe de o parte, cinstea, supunerea față de lege și credința și, pe de altă parte, un semn al slavei celor care au luptat și au murit pentru libertate, am arborat astăzi, la Monumentul Eroilor Cavaleriști din Primul Război Mondial, steagul României. Nu avem voie să uităm că sub semnul drapelului s-a scris istoria și s-a format poporul român!

Drapelul național, căruia de peste două decenii îi dedicăm ziua de 26 iunie, reprezintă simbolul naționalității române, un depozit sfânt de: loialitate, adevăr, virtute și capacitate de a ne servi Patria. Aceasta este și semnificația heraldică a culorilor steagului nostru, pe care avem datoria să-l prețuim ca niște buni creștini, de același neam!

Reverență și recunoștință!

Sus să avem inimile!”, a apreciat Gelu Panfil.

Ziua Drapelului Național pe 26 iunie a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă țara noastră mai existând alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia. (foto: facebook.com)