Zilele trecute s-au împlinit două luni de când compania Roserv Oil, parte a grupului feroviar Grampet, deținut de oamenii de afaceri Gruia Stoica și Vasile Didilă, a achiziționat platforma industrială a rafinăriei RAFO Onești. În acest timp, potrivit reprezentanților noului proprietar al rafinăriei oneștene, Roserv, prin specialiștii existenți în cadrul RAFO, alți specialiști noi angajați împreună cu specialiști ai unor firme terțe au demarat un amplu proces de evaluare a tuturor instalațiilor în scopul stabilirii programului de repornire etapizată a obiectivelor, scopul fiind obținerea de resurse financiare din propria activitate de producție.

“Funcție de punctul de vedere al specialiștilor, nivelul costurilor de implementare și decizia finală a noului proprietar, compania are în program și atragerea de parteneri din rândul societăților specializate în producția de materii prime, prelucrare țiței/petrochimie și să pună în funcțiune mai multe instalații din cadrul platformei RAFO”, au precizat reprezentanți ai rafinăriei din Onești.

După scurgerea a 60 de zile de la preluarea RAFO Onești, noua companie a reușit expertizarea și demararea lucrărilor la rezervoare, ventile, trasee conducte, stații de pompare, skid-uri încărcare produse pentru sistemul de depozitare, descărcare-încărcare produse petroliere, lucrări pe sistemul de siguranță PSI, electric, automatizări și aparatură de laborator; finalizarea și expertizarea traseelor de căi ferate pe relația RAFO – Halta Borzești, peste 25 km de cale ferată, cumulat cu începerea lucrărilor executându-se înlocuirea a peste 200 de traverse din cele peste 1.000 care vor fi schimbate, elemente de strângere asamblare șină și alte lucrări.

Începând cu data de 1 octombrie, vor demara lucrările de pregătire în zona Rampă-GPL, tancuri-sfere și expertizarea unor active din cadrul primelor instalații care vor face obiectul repornirii în următoarea perioadă.

Totodată, mai precizează reprezentanții RAFO, a continuat procesul de angajare personal, iar la serviciul Resurse Umane au fost depuse neașteptat de multe cereri de angajare. Angajările se vor face etapizat, funcție de momentul pornirii obiectivelor.

Roserv Oil a asigurat salariile la timp, conform contractelor încheiate și alte facilități, iar în luna octombrie se va negocia un prim contract colectiv de muncă. (foto: imagine ilustrativă)