Oneșteanul Ovidiu Bufnilă, responsabilul pe comunicare al Societății Ornitologice Române, s-a stins din viață azi-noapte, la vârsta de numai 42 de ani, se pare că în urma unui infarct.

“Ne este greu să ne găsim cuvintele și cu atât mai mult sa scriem ceva așa cum putea să o facă el. Dar trebuie să o facem, pentru toți cei care l-au cunoscut. Suntem nedumeriți, șocați, îndurerați și mult mai săraci începând de azi, când colegul și prietenul nostru Ovidiu Bufnilă ne-a părăsit subit.

Se spune că măsura oamenilor e dată de acțiunile lor și de felul în care fac lucrurile. Ovidiu nu a făcut nimic cu jumătăți de măsură, s-a implicat de fiecare dată în totalitate și a fost primul „pe front”. Vivacitatea care l-a caracterizat până în ultimul moment e doar una din multele amintiri care ne vor rămâne tuturor.

Drum lin, Ovidiu!”, a scris Societatea Ornitologică Română, sâmbătă, pe Facebook.

Absolvent al Facultăţii de Jurnalism de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Ovidiu Bufnilă a lucrat, printre altele, la Radio InfoPro, ŞtirileProtv.ro şi a publicat şi în Dilema Veche. Din 2013, s-a ocupat de comunicare în cadrul Societăţii Ornitologice Române.

P.S. – Îmi este foarte greu să vorbesc la trecut despre Ovidiu. Sincer, sunt șocat de această veste. Nu-mi vine nici acum să cred că, un om atât de tânăr și atât de plin de viață ca Ovidiu, nu mai este printre noi.

Recunosc, nu am fost unul dintre prietenii lui Ovidiu, însă atunci când ne întâlneam purtam discuții foarte interesante, fiind legați de domeniul în care eu încă activez, iar el a făcut-o cu pasiune și pricepere ani la rândul – mass-media. Dacă nu mă înșeală memoria, înainte de a ajunge responsabil pe comunicare la Societatea Ornitologică Română, Ovidiu a lucrat ca reporter la radio Pro FM.

Ultima dată am vorbit cu Ovidiu acum aproximativ un an și jumătate, într-o vară, când i-am cerut să-mi explice, din poziția specialistului, prezența pescărușilor la Onești. Am stat de vorbă  apoi și despre altele, și nu m-am gândit o clipă că acea discuție ar putea fi  ultima cu Ovidiu. Of, Doamne!

Dumnezeu să te odihnească în pace, om bun ce ai fost!