Centrul de imagistică ANTARES din Onești, situat în spatele pieței agroalimentare, a reușit să încheie contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Bacău prin care vor fi decontate un număr de investigații RMN, în limitele unui plafon lunar.

Dacă până acum erau nevoiți să suporte din propriul buzunar costurile investigațiilor RMN pe care le efectuau în cadrul centrului de imagistică Antares, începând de luna viitoare oneștenii vor beneficia de aceste servicii gratuit, ele urmând a fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

“Am reușit să încheiem contractul cu Casa, care intră în vigoare de la data de 1 mai. Din acest moment, vor putea beneficia de servicii medicale gratuite toți pacienții care vin cu trimitere de la medicul specialist, în limitele unui plafon.

Probabil, dacă numărul solicitărilor va fi foarte mare, va fi nevoie să întocmim și o listă de așteptare. Din experiența noastră, fondurile nu vor putea acoperi integral numărul solicitărilor, astfel încât să poată fi decontate toate investigațiile RMN dintr-o lună. De aceea, în funcție de fondurile pe care le vom avea la dispoziție, vom efectua investigația sau vom programa pacientul pentru o dată ulterioară”, ne-a declarat Irina Găină, coordonator al Departamentului Marketing din cadrul Clinicii Antares.

Cu biletul de trimitere de la medicul specialist (care poate fi ortoped, oncolog, neurolog, de medicină internă, psihiatru, etc) și cu cardul de sănătate, pacienții asigurați vor putea efectua astfel investigațiile de sănătate de care are nevoie fără să mai plătească niciun ban, din fondul de sănătate.

Investigațiile RMN se pot efectua în orice clipă în cadrul clinicii Antares de la Onești și după epuizarea fondurilor alocate de Casa de Asigurări de Sănătate, dar contra cost.