Delegarea, prin ordin al prefectului județului Bacău, Maricica Coșa, a unui număr de șase lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Vehiculelor, vine în ajutorul cursanților școlilor de șoferi care urmează să susțină proba practică.

Concret, odată cu delegarea celor șase polițiști în cadrul Serviciului Permise Auto va fi posibilă suplimentarea numărului de examinatori la proba practică, astfel încât, pentru sfârșitul lunii ianuarie și lunile ce urmează, vor fi suplimentate locurile disponibile pentru această activitate, informează Biroul de presă al Prefecturii Bacău.

“Cetățenii interesați de susținerea probei practice, la o dată mai apropiată prezentului comunicat, se pot adresa Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări  a Vehiculelor, începând cu data de 22 ianuarie 2018, cererile acestora urmând a fi soluționate în limita locurilor disponibile în acest scop”, se mai arată în comunicatul emis de Prefectura Bacău.

Cu alte cuvine, începând de luni, există o șansă de luat în seamă pentru zecile de cursanți ai școlilor de șoferi din Onești, Moinești și din Bacău, care au luat deja “sala” (proba teoretică), să dea “orașul” mai repede decât au fost programați inițial.

Între examenul teoretic și proba practică decalajul de timp este foarte mare, de câteva luni, existând riscul ca elevii să uite noțiunile teoretice învățate când se prezintă să susțină “orașul”.