Având în vedere numărul în creștere al animalelor de companie, multe comunități au început să amenajeze parcuri comunitare pentru câini. Primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, a anunțat, zilele trecute, că dorește la rândul său amenajarea unor astfel de parcuri în oraș, pentru a veni în sprijinul iubitorilor de animale, care reprezintă o categorie însemnată în rândul oneștenilor.

În acest sens, primarul Neghină le-a cerut oneștenilor să indice locațiile pe care le-ar considera potrivite.

În urma solicitărilor venite atât din partea proprietarilor de patrupede, cât și din partea părinților care nu mai vor să întâlnească animale la locurile de joacă pentru copii, am înțeles nevoia existenței unui “parc pentru câini” .

Singura problemă in amenajarea unui astfel de spațiu de siguranță pentru prietenii noștri necuvântătorii este identificarea unei locații.

Aștept cu interes propunerile dumneavoastră”, a precizat edilul-șef al Oneștiului.

Parcurile pentru câini sunt zone sigure (sunt îngrădite cu garduri înalte) și permit proprietarilor să elibereze câinii din lese, fără a mai reprezenta un pericol pentru copii sau alți trecători (bicicliști, alergători, etc.).

În plus, acest spațiu dedicat câinilor ar putea crește nivelul igienei întrucât ar putea fi amplasate coșuri de gunoi și pungi, ce ar fi la îndemâna deținătorilor de câini pentru a strânge de fiecare dată după câinii lor.

Trebuie spus că asemenea parcuri sunt prezente în toate marile orașe și că animalele care prezintă un istoric de comportament agresiv nu sunt acceptate.

Evident, câinii nu pot fi lăsați nesupravegheați în interiorul parcului.

Toate regulile după care va funcționa parcul vor fi probabil afișate la intrare, odată ce locația va fi dată în folosință. (foto: facebook.com/Laurențiu Neghină)