Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat un nou sprijin pentru pensionarii cu vârsta peste 75 de ani, care primesc pensia minimă de 704 lei. Această categorie de pensionari va primi tichete de masă în valoare de 180 de lei/persoană, pentru achiziționarea de mâncare caldă din unitățile autorizate.

“Mulțumesc, Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene! Aproximativ 130 milioane euro pentru acest program finanțat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziționarea mâncării calde de la unitățile autorizate. Primăriile vor transmite atât tichetele către pensionari cât și informații cu privire la unitățile autorizate, acolo unde acestea se pot utiliza.”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Ministrul Muncii a explicat că bonurile valorice vor fi transmise beneficiarilor de către primării. Pensionarii vor mai primi și lista unităților autorizate unde pot merge pentru a folosi tichetele.

Acest tip de tichete vor putea fi folosite numai pentru a cumpăra mâncare, nefiind posibil să fie preschimbate în bani. De asemenea, persoanele care beneficiază de aceste tichete nu vor putea primi rest în bani la tichete.

Tichetele valorice vor fi electronice și vor fi alimentate lunar cu suma de 180 de lei practic, e vorba de un card asemănător celui bancar. Acestea se vor putea folosi numai în unitățile care primesc astfel de tichete, o listă cu ele urmând să ajungă la fiecare beneficiar la momentul acordării cardului.

Cei care nu se pot deplasa și îndeplinesc condițiile de acordare a tichetelor valorice vor primi masa caldă direct acasă.

Titularul cardului îl va putea folosi numai dacă prezintă și buletinul, mai puțin persoanele fără adăpost, care nu vor fi obligate să prezinte actul de identitate la folosirea tichetelor.

Ca să intre în posesia tichetelor valorice, pensionarii cu venituri la nivelul pensiei minime sociale (704 lei, în prezent) și persoanele fără adăpost vor trebui să se înscrie pe listele ce vor fi întocmite de autoritățile publice locale(sursa: avocatnet.ro; antena3.ro)