Mai multe vedete din România, printre care Gabriel Dorobanțu și Jean de la Craiova, au devenit ținta hackerilor. Infractorii le-au spart conturile bancare, mailurile și au furat peste 100.000 de lei, relatează observatornews.ro.

Mai exact, infractorii foloseau cartele SIM goale, fără numere de telefon alocate, luau legătura cu companiile de telefonie mobilă și cereau ca numerele de telefon ale victimelor să fie mutate pe noile cartele.

Imediat ce companiile făceau această schimbare, infractorii aveau acces la numerele de telefon ale victimelor și încercau să schimbe parolele de la conturile de e-mail și aplicațiile de internet banking.

Autori ai acestor fraude informatice şi bancare ar fi – susţin procurorii diicot – patru hackeri din Braşov care au reuşit în lunile de pandemie să atace identităţile şi conturile bancare a peste 50 de persoane: în special artişti – cântăreţi şi actori, rudele acestora, dar şi câţiva oameni obişnuiţi. Toţi vor fi audiaţi.

Important de precizat este că victimele și-au recuperat banii furați de la bănci, urmând ca reprezentanții unităților bancare să își câștige aceste sume în instanță.

Jean de la Craiova, Gabriel Dorobanțu, actorul din Vlad – Adrian Nartea, Denisa de la Bambi ori tatăl Andreei Bălan au fost printre victimele noii metode de înșelăciune și au rămas fără bani pe carduri.

Cântăreții Gabriel Dorobanțu și Jean de la Craiova și actorul Adrian Nartea au fost audiați la DIICOT, în această dimineață.

Cântăreţul Gabriel Dorobanţu a descoperit că este victima unei fraude în momentul în care a fost anunţat de compania de telefonie că intenţionează să cumpere un aparat foarte scump. Identitatea îi fusese deja furată. ”Am constatat că de pe card îmi lipseau nişte bani. Am făcut o negaţie şi banca mi-a restituit banii. Nu o sumă foarte mare, dar erau banii mei”, a declarat Gabriel Dorobanțu.(foto: captură TV)