Este primul an în care românii nu vor putea cumpăra miei vii din pieţe, târguri sau direct din portbagajul maşinii! Cu două săptămâni înainte de Paşte, autorităţile au interzis vânzarea animalelor vii, de teama pestei porcine, informează observator.tv.

În condițiile în care inspectorii sanitar veterinari au interzis vânzarea animalelor vii în târguri sau piețe din cauza pestei porcine, cei care nu vor să cumpere carne de miel din magazin fie merg până la poarta abatorului, fie cumpără direct de la stână, pe propria răspundere.  

Există varianta unor centre de sacrificare temporare, astfel încât carnea să poată fi verificată. Aceste centre de sacrificare temporare se pot deschide însă doar cu autorizație. În tot Bucureștiul, mai scrie sursa citată, până la această oră s-a cerut autorizație pentru un singur centru.

Crescătorii de oi contest decizia autorităților: “E o decizie greşită pentru că ne chinuim toată iarna cu ele, cumpărăm fân, cumpărăm porumb, cumpărăm medicamente. Şi acum, când am 1.200 de miei nu pot să-i vând din cauză că nu pot ieşi la piaţă ce ei. Nu merită. Ne lăsăm de ele.