Vaccinul Moderna asigură imunitate împotriva SARS-CoV-2 timp de un an, au anunțat reprezentanții companiei la o conferință pe tema sănătății, organizată de J.P. Morgan, transmite Reuters, potrivit observatornews.ro.

Oficialii companiei farmceutice sunt încrezători că tehnologia ARN mesager pe care a folosit-o este potrivită pentru a combate și noua tulpină a coronavirusului, identificată în mai multe țări europene, inclusiv în România.

Serul dezvoltat de Moderna, denumit mRNA-1273, folosește ARN sintetic pentru a învăța sistemul imunitar cum să identifice virusul și să îl neutralizeze, înainte de instalarea simptomelor grave.

Moderna anunțase în decembrie că va face teste pentru a confirma că vaccinul este eficient împotriva multiplelor mutații ale SARS-CoV-2.

Compania cu sediul în Cambridge, Massachusetts, a anunțat în cursul zilei de luni că va livra între 600 de milioane și un miliard de doze în 2021 și a estimat vânzări de 11.7 miliarde de dolari, pe baza contractelor deja semnate cu mai multe guverne.

“Echipa se simte foarte confortabil cu rezultatele de până acum… suntem pe drumul de a produce cel puțin 600 de milioane de doze”, a declarat Stéphane Bancel, CEO Moderna, potrivit Reuters. (foto: imagine ilustrativă)