Circulația pe drumurile din Onești are adesea de suferit din cauza căruțelor care se deplasează în pas de… cal. Tocmai din acest motiv, administrația publică locală a luat o serie de decizii care să vină în sprijinul șoferilor, care din cauza atelajelor hipo pierd timp prețios în trafic.

Anunțul a fost făcut de primarul Laurențiu Neghină:

“Circulație mai sigură pe drumurile din Onesti!

Conform Hotărârii Consiliului Local Onești numărul 274 din 30 septembrie 2021, polițiștii locali au demarat ample acțiuni de identificare și verificare a atelajelor cu tracțiune animală.

Posesorii de vehicule cu tracțiune animală trebuie să respecte următoarele reguli: animalul trebuie să fie cipat, atelajul să fie înmatriculat și să circule doar pe strazile: Libertății, Mihai Bravu, A.I.Cuza, Redului, Calea Adjudului, Calea Mărășești și Calea Bacăului, Calea Brașovului.

Nerespectarea acestor reguli sau abaterea de la traseele sus-menționate vor atrage sancțiuni ce constau în acordarea de amenzi între 1.500 și 2.500 de lei și ridicarea atelajelor in vederea confiscării.

P.S. Orice abatere de la “Regula bunului simț” identificați, vă rog să o aduceți la cunoștință Poliției Locale la 0771394606.”