O urmărire ca în filme a avut loc în municipiul Brașov, când polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 1 Poliție s-au confruntat cu un șofer suspectat de comiterea mai multor infracțiuni grave. Conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Răchitoasa, județul Bacău, a ignorat semnalele de oprire ale polițiștilor și a încercat să fugă de control, declanșând o cursă contracronometru pe străzile aglomerate ale orașului, relatează brasov.net.

Evenimentul a avut miercuri seară, când polițiștii efectuau un control pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În timp ce circula pe strada 13 Decembrie, șoferul a fost somat să oprească, însă a decis să continue fuga în ciuda măsurilor luate de forțele de ordine.

În încercarea de a scăpa de urmăritori, el a fost prins în final de alte echipaje de poliție la ieșirea din localitate.

În momentul în care situația a devenit critică și șoferul reprezenta un pericol pentru siguranța publică, polițiștii au fost nevoiți să recurgă la folosirea armamentului din dotare și au executat focuri de avertisment în plan vertical. Abia după aceste măsuri, tânărul a fost reținut.

După prinderea sa, polițiștii au constatat că acesta nu deținea permis de conducere, iar un test efectuat pentru determinarea consumului de substanțe a arătat prezența în organism a drogului „amfetamină”.

În urma acestui rezultat, bărbatul a fost dus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de mostre biologice, pentru a se stabili cu exactitate prezența în organism a substanțelor psihoactive consumate.

Urmăritul, în vârstă de 20 de ani, a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov. (foto: imagine ilustrativă)