Grupul KiK Textilien, unul dintre cei mai importanţi retaileri de modă din Germania şi din Europa, care a intrat pe piaţa locală în toamna anului 2018, va deschide un magazin la Onești. KiK e parte din grupul Tengelmann, care, în 2010, a facilitat intrarea Lidl în România după ce și-a vândut rețeaua de magazine Plus din România către hard discounter-ul german. 

Magazinul KiK din Onești se va deschide în vecinătate supermarketului Lidl de pe strada Cireșoaia, într-o clădire aflată acum în construcție, situată în aceeași curte cu magazinul de mobilă Lem’s.

Pentru sucursala pe care o va deschide în Onești, Kik angajează șef de magazin și vânzători.

Pentru postul de șef de magazin cerințele sunt următoarele:

Studii medii/ superioare
Flexibilitate privind programul de lucru
Cunoștințe bune de limba română
Interes pentru modă, vânzări și interacțiune cu clienții
Experiența anterioară în coordonarea unei echipe

KIK Textilien, unul dintre primii zece cei mai mari retaileri din Germania, care deține circa 3.400 de magazine in Europa- dintre care 2.600 de unități în Germania a intrat pe piața din Romania.

Odată cu deschiderea primului magazin Kik din Düsseldorf Gerresheim în 1994 s-au pus bazele uneia dintre cele mai de succes afaceri din comerțul german. Succesul Kik Textilien se bazează pe dezvoltarea unui nou model de business: textile și produse non-food la preț redus.

Textile de calitate la prețuri cât mai convenabile reprezintă principala afacere – 70% din sortiment, restul fiind completat de produse non-food.

Peste 24.000 angajați în întreaga Europa contribuie la dezvoltarea și succesul economic Kik. Pe termen lung Kik Textilien își propune să deschidă mai multe magazine în România și să ajungă la un număr de 5.000 de sucursale în Europa.

Brandul este prezent pe piețele din Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, Croația, Olanda, Slovenia, Slovacia, Italia și, din 2018,  în România. (foto mare: imagine ilustrativă)