Devenit deja tradițional, spectacolul de 1 Decembrie organizat de Primăria Onești și Consiliul Local Onești, care va fi urmat, ca de obicei, de aprinderea iluminatului festiv caracteristic sărbătorilor de iarnă, aduce pe scena din fața casei de cultură mai multe nume apreciate pe scena muzicală românească, dar nu numai.    

Ion Paladi, un cunoscut interpret de muzică populară, din Republica Moldova, va cânta anul acesta la Onești, de Ziua Națională a României.

La doar 35 de ani, Paladi are deja o carieră muzicală impresionantă în spate, el începând să cânte încă de la vârsta de 11 ani, când își însoțea tatăl la nunți.

Ion Paladi a studiat Colegiul Republican de Muzică “Ștefan Neaga”, iar între 2004 și 2008 a studiat Academia de Muzică, Teatru, Arte Plastice din Chișinău, specialitatea “Dirijat Cor Academic”.

În industria muzicală a debutat în anul 2004, cu albumul “De la inimă la lume”.

În 2008 i se decernează Premiul național în domeniul muzicii ușoare pentru piesa “Mii de stele”. La 26 martie 2009, este decorat cu titlul onorific “Artist emerit” de către președintele Republicii Moldova.

Mamă a trei copii și una dintre cele mai sexy artiste din România, Antonia este surpriza pregătită de organizatori pentru publicul tânăr, dar nu numai.

Antonia a scos de-a lungul timpului mai multe hituri care au făcut ravagii printre tineri, iar astăzi face furori cu melodia “Trika Trika”, pe care o cântă împreună cu Faydee, aceasta fiind difuzată de zeci de ori pe zi de mai toate posturile de radio comerciale. Alte single-uri ale Antoniei care s-au impus pe piața muzicală în anumite momente: Morena, Shake It Mama, Jameia, Marabou, Chica Loca, El Amor, etc.

O altă surpriză plăcută pentru oneștenii care vor petrece ziua de 1 Decembrie în Piața Catedralei va fi reprezentată de prezența unui grup de copii din comunitatea românească din comuna ucraineană Mahala, care va veni în fața publicului cu un program de dansuri și cântece românești.

Spectacolul din fața casei de cultură va avea loc duminică, 1 decembrie, și va începe la ora 17.00.

În privința manifestărilor dedicate Marii Uniri, acestea se vor desfășura sâmbătă, 30 noiembrie, și vor debuta la ora 09.00, cu o festivitate de depunere de coroane la monumentul “Regina Maria”.