Unul dintre cele mai importante ziare în format premium din țară, fondat în 1992 și care a revoluționat piața media din România, atingând cifre de vânzări neegalate de vreun cotidian central, nu va mai apărea în varianta print, începând de la 1 ianuarie 2020.

Dispariția cotidianului “Evenimentul Zilei” de pe print, începând de la 1 ianuarie 2020, a fost anunțată de Anca Andrei, redactorul-șef al publicației Capital, ce face parte din același trust de presă.

“O mică precizare. Evenimentul Zilei nu o să mai apară în varianta print începând cu 1 ianuarie 2020, dar veți găsi multe subiecte interesante pe evz.ro”, precizează redactorul-șef al revistei Capital, într-o postare pe Facebook.

Cunoscut și ca “Bulina roșie”, Evenimentul Zilei a fost fondat în 1992 de Mihai Cârciog, Cornel Nistorescu și Ion Cristoiu, sub conducerea editorială a celui din urmă atingând cifre de vânzări record, neegalate de vreun cotidian central nici până azi.

În 1997, după despărțirea de Ion Cristoiu și după șocul provocat de câteva valuri succesive de plecări, noua redacție a fost preluată de Cornel Nistorescu (director) și Sorin Tapai (redactor-șef), iar ziarul s-a repoziționat editorial, renunțând treptat la abordările de tip popular și poziționându-se pe piața media ca un ziar quality.

Cumpărat în 1998 de trustul german de presă Gruner&Jahr, vândut apoi în 2003 către trustul elvețian Ringier, EVZ a fost preluat în februarie 2010 de omul de afaceri Bobby Păunescu, ale cărui investiții în zona media mai cuprind o televiziune (B1 TV), un săptămânal economic (Capital) și o serie de publicații locale, scrie Wikipedia.org.

În privința revistei Capital, aceasta va continua să apară o dată pe lună, în format glossy și în continuare vor apărea renumitele Top 100 Angajatori, Top 300 Companii și Top 300 Milionari, care va fi lansat pe 4 decembrie a.c.